Kukkakaali-fenkoligratiini

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-fenkoligratiini

Ainekset

4 annosta
1 1 kpl fenkoli
2 0,5 pientä purjoa
3 1 kpl pienehkö kukkakaali
4 1,5 l vettä
5 1 tl suolaa
Kuorrutuskastike
1 25 g margariinia
2 3 rkl vehnäjauhoa
3 2 dl kevytkermaa
4 2 dl kasvislientä
5 50 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 995 3979
Energiaa kcal 238 951

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5