Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-fenkoligratiini

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Fenkoli
1/2 kpl
Pientä purjoa
1 kpl
Pienehkö kukkakaali
1 1/2 l
Vettä
1 tl
Suolaa

Kuorrutuskastike

25 g
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoa
2 dl
Kevytkermaa
2 dl
Kasvislientä
50 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.