Kukka-parsakaalikeitto

16.6.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukka-parsakaalikeitto

Ainekset

5 annosta
1 400 g kukkakaalia
2 300 g parsakaalia
3 50 g purjoa
4 1 rkl öljyä
5 1 l vettä
6 1 rkl kasvisfondia
7 100 g tuorejuustoa tai 75 g sulatejuustoa
8 0,5 tl suolaa
9 0,5 tl pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 20 g
Proteiinia 6 g 31 g
Rasvaa 7 g 33 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 422 2111
Energiaa kcal 101 505

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja paloittele kukka- ja parsakaalit. Paloittele varret pienemmiksi kuin kukinnot, sillä ne kypsyvät hitaammin. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Kuumenna öljy ja kuullota purjo ja kaalit. Säästä osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä kaalit kypsäksi. Soseuta kaalit sauvasekoittimella. Lisää tuore- tai sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5