Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

31.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl vettä
2 1,5 dl vehnäleseitä
3 1 dl rusinoita
4 50 g hiivaa
5 2 dl porkkanaraastetta
6 1 dl sokeroitua puolukkahilloa
7 1,5 tl suolaa
8 4 dl vehnäjauhoja
9 3 dl hiivaleipajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 180 g 359 g
Proteiinia 30 g 60 g
Rasvaa 5 g 10 g
Kuitua 22 g 44 g
Energiaa kJ 3 766 7531
Energiaa kcal 900 1800

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä porkkana puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5