Kuhaterriini

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuhaterriini

Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.

Ainekset

6 annosta
1 600 g pakastekuhafileitä
2 100 g kylmäsavulohta
3 3 valkuaista
4 2 tl suolaa
5 0,25 tl valkopippuria
6 3 dl kuohukermaa
7 0,5 dl tillisilppua
Kastike
1 3 dl ruokakermaa
2 0,5 kalaliemikuutiota
3 1 tl raastettua sitruunan kuorta
4 2 keltuaista
5 silputtua tilliä
6 ripaus valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 20 g
Proteiinia 24 g 146 g
Rasvaa 30 g 181 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 600 9603
Energiaa kcal 382 2295

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.

Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5