Kuhaceviche

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuhaceviche

Ceviche on eteläamerikkalainen kalaruoka, jossa kala kypsyy ja maustuu limetti- tai sitruunamehussa. Chili antaa ruoalle potkua. Yrtteinä voi käyttää mintun ja tillin sijaan persiljaa ja korianteria.

Ainekset

4 annosta
1 300 g pakastekuhafileitä
2 1 - 2 limetin mehu
3 0,5 sitruunan mehu
4 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
5 1 hienonnettu chili
6 0,5 tl hienoa merisuolaa
7 mustapippuria
8 juoksevaa hunajaa
9 3 rkl hienonnettua minttua ja tilliä
10 1 pieni punasipuli

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 3 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 274 1097
Energiaa kcal 66 262

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Brunssi
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa sulaneet kalafileet sentin kuutioiksi. Puserra sitruksista mehut. Sekoita mehuun tilkka juoksevaa hunajaa ja suolaa. Kääntele mehu kalapaloihin. Lisää valkosipuli, chili ja mustapippuri.
Anna kalan maustua 30 minuuttia. Lisää silputut yrtit ja hienonnettu sipuli. Tarjoa ceviche esimerkiksi avokadon ja leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: chili kala kuha lime
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5