Kuhabowl

8.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuhabowl

Tee trendikäs kulhoruoka suomalaiseen tyyliin kuhasta ja riisi-ohraseoksesta. Kevennä kalakulho salaatilla ja piristä piparjuuri-ruohosipulikastikkeella.

Ainekset

4 annosta
1 300 g kuhafileitä (pakaste)
2 0,5 tl suolaa
3 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
4 2 dl riisi-ohraseosta
5 7 dl vettä
6 1 kalaliemikuutio
7 1 ruukku tilliä
8 2 rkl sitruunamehua
9 1 ruukku jääsalaattia
10 1 kurkku
Kastike
1 1 ruukku ruohosipulia
2 2 dl kermaviiliä
3 1 rkl piparjuuritahnaa
4 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 1 rkl voita tai margariinia
2 4 sitruunalohkoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 141 g
Proteiinia 18 g 72 g
Rasvaa 11 g 44 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 333 5332
Energiaa kcal 318 1274

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
  • Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.
  • Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
  • Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
  • Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  • Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5