Kreikkalaiset uunitomaatit

21.7.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalaiset uunitomaatit

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa tomaattia
Täyte
1 3 rkl pinjansiemeniä
2 3 valkosipulinkynttä
3 3 anjovisfileetä
4 1 dl murskattuja leivänmuruja
5 3 rkl hienonnettua persiljaa
6 3 rkl salaattijuustokuutioita
7 1 tl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 37 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 7 g 29 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 513 2053
Energiaa kcal 123 491

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja koverra sisukset kulhoon. Voit käyttää ne esim. pastakastikkeessa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet. Siirrä kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Murskaa hieman juustokuutioita, jotka sitovat täytettä.

Nostele täytettä tomaateille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla tai miedossa grillin lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoile alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5