Kreikkalaiset pitaleivät

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalaiset pitaleivät

Ainekset

8 kappaletta
Jauhelihakebakot:
1 16 varrastikkua
2 1 dl korppujauhoja
3 1 dl vettä
4 400 g jauhelihaa
5 1 sipuli
6 4 - 6 valkosipulin kynttä
7 2 rkl tomaattisosetta
8 1 kananmuna
9 2 tl oreganoa
10 0,5 dl persiljaa
11 1 tl suolaa
12 0,5 tl mustapippuria
13 4 tabascoa halutessasi
Lisäksi
1 8 kpl pitaleipää

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 236 g
Proteiinia 16 g 126 g
Rasvaa 4 g 30 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 906 7249
Energiaa kcal 216 1732

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan n. tunniksi ennen grillaamista. Kuori ja hienonna sipuli. Imeytä korppujauhot veteen. Lisää kulhoon jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, tomaattisose, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kebakkoja puisten tikkujen päihin. Grillaa kypsiksi.Tarjoile kebakot pitaleipien, jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa. Lisäksi voit halutessasi käyttää toisena kastikkeena valmista chilikastiketta.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha vartaat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5