Kreikkalaiset perunat

21.5.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalaiset perunat

Ainekset

8 annosta
1 1,2 kg perunoita
2 3 rkl oliiviöljyä
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 ripaus suolaa
6 0,5 tl oreganoa
7 200 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 162 g
Proteiinia 6 g 47 g
Rasvaa 10 g 79 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 821 6568
Energiaa kcal 196 1570

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Levitä perunat uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nosta perunat uunista ja raasta päälle valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja oreganolla. Paloittele päälle fetajuusto. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5