Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki

13.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki

Kreikkahenkiset lihapullat kypsyvät näppärästi uunissa. Sillä aikaa ehdit tehdä nopean kesäkurpitsatsatsikin.

Ainekset

30 kappaletta
1 400 g jauhelihaa
2 5 aurinkokuivattua tomaattia
3 100 g fetajuustoa
4 0,5 dl korppujauhoja
5 1 kananmuna
6 1 tl suolaa
7 1 tl paprikajauhetta
8 0,5 tl mustapippuria
Kesäkurpitsatsatsiki
1 0,5 (à 300 g) kesäkurpitsaa
2 1 pieni valkosipulinkynsi
3 20 mintunlehteä
4 2 dl kreikkalaista jogurttia
5 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 41 g
Proteiinia 3 g 104 g
Rasvaa 4 g 106 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 214 6406
Energiaa kcal 51 1531

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta. Lisää pyöryköiden aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita murekemassaksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

2. Sekoita massa vielä kerran. Pyöritä siitä pyöryköitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

3. Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi. Purista raasteesta tarvittaessa ylimääräistä nestettä pois. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja mintunlehdet. Yhdistä kaikki tsatsikin aineet ja anna tekeytyä pyöryköiden kypsymisen ajan.

Vinkki: Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla rasvassa.

Pyörykkäbaari - ruokaisat pyörykät kuudella tapaa

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5