Kreikkalainen riisivanukas

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalainen riisivanukas

Ainekset

4 annosta
1 1,5 dl puuroriisiä
2 1 dl vettä
3 5 dl maitoa
4 1 kanelitanko
5 0,75 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 1 dl turkkilaista jogurttia
Pinnalle:
1 kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 190 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 6 g 22 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 154 4615
Energiaa kcal 276 1103

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon riisi. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kattilaan maito, kanelitanko ja sokeri ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon muna. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja sekoita joukkoon jogurtti. Annostele puuro kulhoihin ja ripottele pinnalle kanelia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: puuro riisi vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5