Kreikkalainen jauhelihapiirakka

22.1.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kreikkalainen jauhelihapiirakka

Ainekset

7 annosta
Pohjataikina
1 100 g voita tai margariinia
2 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 ripaus suolaa
5 1 kananmuna
6 1 prk maitorahkaa (250 g)
Täyte
1 400 g jauhelihaa
2 4 rkl tomaattisosetta
3 1 tl oreganoa
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 prk kermaviiiliä (200 g)
7 2 kananmunaa
8 1 rasia kirsikkatomaatteja (200 g)
9 1 dl mustia oliiveja
10 1 dl salaattijuustokuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 164 g
Proteiinia 23 g 161 g
Rasvaa 30 g 211 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 914 13400
Energiaa kcal 458 3203

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.

Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Vihje! Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5