Köyhät ritarit ja marjarahka

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Köyhät ritarit ja marjarahka

Köyhät ritarit valmistuvat nopeasti kuivahtaneista pullapitkon viipaleista. Köyhien ritareiden kanssa maistuu marjarahka.

Ainekset

4 annosta
1 3 kananmunaa
2 3 dl maitoa
3 2 rkl sokeria
4 0,5 tl kanelia
5 8 paksua pullaviipaletta (pitkosta leikattua)
6 2 rkl margariinia tai voita paistamiseen
Marjarahka
1 2 dl kuohukermaa
2 1 prk (250 g) maitorahkaa
3 2 - 3 rkl tomusokeria
4 2 dl pakastemarjoja (esim. mustikkaa, mansikkaa tai vadelmia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 276 g
Proteiinia 22 g 88 g
Rasvaa 36 g 142 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 2 878 11511
Energiaa kcal 688 2751

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Välipalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista marjarahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahkaan. Mausta tomusokerilla ja lisää kohmeiset pakastemarjat. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, sokeri ja kaneli. Sekoita ja kaada seos laakealle vadille. Nosta siihen pullaviipaleet. Käännä pullat ja anna muna-maitoseoksen imeytyä pulliin.

Sulata rasva pannussa. Paista pullaviipaleet keskilämmöllä ja muutamassa erässä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta ne lautaselle odottamaan ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa vastapaistetut pullaviipaleet marjarahkan kanssa.

Vinkki! Käytä mieluiten suomalaisia pakastemarjoja. Ulkomaiset pakastemarjat tulee kuumentaa ennen käyttöä: kiehauta marjat nopeasti, valuta liemi pois ja lisää marjat kermarahkaan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5