Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotipasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Käsin sekoitettava taikina:

3 kpl
Huoneenlämpöistä munaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
Vettä tai öljyä huoneenlämpöisenä

Koneella sekoitettava taikina:

4 kpl
Munaa
8 3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 - 3 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa

Lisäksi:

100 g
Pekonikuutioita
Nippu persiljaa
2 - 3 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
Pala kesäkurpitsaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita käsinvalmistettava pastataikina haarukalla ensin sekaisin ja sitten käsin leipomalaudalla vaivaten. Taikinan on oltava kostean pehmeää. Lisää vettä tai öljyä tarpeen mukaan.Sekoita koneella valmistettava taikina hitaasti vatkaamatta ja liikaa vaivaamatta. Taikina on valmis, kun se on sileää. Lisää vettä tarpeen mukaan.Anna taikinan levätä kelmussa hetki ja kauli se sitten paloina ohuiksi levyiksi ja leikkaa nauhoiksi veitsellä, taikinapyörällä tai pastakoneella ohjeen mukaan. Kuivata nauhoja puolisen tuntia pyyhkeen päällä tuolinkarmilla tai leivinpöydällä. Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä kypsäksi ja valuta.Sulata sillä aikaa pekonikuutiot kattilassa. Lisää silputtu persilja ja viipaloidut tomaatit sekä kesäkurpitsa. Mausta. Hauduta seos kannen alla kypsäksi ja sekoita valutettuun kuumaan pastaan. Tarjoa heti juustoraasteen kanssa

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 23.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.