Kotipasta

23.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kotipasta

Ainekset

4 annosta
Käsin sekoitettava taikina:
1 3 huoneenlämpöistä munaa
2 5 dl vehnäjauhoja
3 1 - 2 rkl vettä tai öljyä huoneenlämpöisenä
Koneella sekoitettava taikina:
1 4 munaa
2 8,75 dl vehnäjauhoja
3 1 - 3 rkl vettä
4 1 tl suolaa
Lisäksi:
1 100 g pekonikuutioita
2 nippu persiljaa
3 2 - 3 aurinkokuivattua tomaattia
4 pala kesäkurpitsaa
5 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 237 g
Proteiinia 17 g 68 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 014 8058
Energiaa kcal 482 1926

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita käsinvalmistettava pastataikina haarukalla ensin sekaisin ja sitten käsin leipomalaudalla vaivaten. Taikinan on oltava kostean pehmeää. Lisää vettä tai öljyä tarpeen mukaan.Sekoita koneella valmistettava taikina hitaasti vatkaamatta ja liikaa vaivaamatta. Taikina on valmis, kun se on sileää. Lisää vettä tarpeen mukaan.Anna taikinan levätä kelmussa hetki ja kauli se sitten paloina ohuiksi levyiksi ja leikkaa nauhoiksi veitsellä, taikinapyörällä tai pastakoneella ohjeen mukaan. Kuivata nauhoja puolisen tuntia pyyhkeen päällä tuolinkarmilla tai leivinpöydällä. Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä kypsäksi ja valuta.Sulata sillä aikaa pekonikuutiot kattilassa. Lisää silputtu persilja ja viipaloidut tomaatit sekä kesäkurpitsa. Mausta. Hauduta seos kannen alla kypsäksi ja sekoita valutettuun kuumaan pastaan. Tarjoa heti juustoraasteen kanssa

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5