Kotijuusto

13.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kotijuusto

Ainekset

10 annosta
1 2 l maitoa
2 1 l piimää
3 4 munaa
4 2 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 132 g
Proteiinia 12 g 116 g
Rasvaa 8 g 78 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 724 7242
Energiaa kcal 173 1731

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5