Kostea mantelikakku

30.12.2004
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kostea mantelikakku

Ainekset

6 annosta
1 4 munanvalkuaista
2 1,5 dl sokeria
3 80 g mantelirouhetta
4 1 dl vehnäjauhoja
5 100 g juoksevaa margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 179 g
Proteiinia 7 g 40 g
Rasvaa 21 g 124 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 385 8310
Energiaa kcal 331 1986

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen juoksevan margariinin kanssa valkuaisvaahtoon varovasti samalla sekoittaen. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ensin 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Sirota jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku manteli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5