Kosijan kylmäsavulohikeitto

11.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kosijan kylmäsavulohikeitto

Kun Antti Kangas lähti Ghanaan kosimaan Katheryniä, hän pakkasi mukaansa kylmäsavulohta ja tilliä. Hyvin kävi. Nykyisin Limingassa asuva Antti valmistaa keittoa itse kylmäsavustamastaan lohesta, ja tarjoilee sen sekä vaimolleen Katherynille että kahdelle lapselleen. Antti kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg perunoita
2 2 - 3 porkkanaa
3 1 - 2 sipulia
4 0,5 tl suolaa
5 10 mustapippuria
6 400 g kylmäsavulohta
7 4 dl ruokakermaa
8 1 rkl soijakastiketta
9 1 dl tilliä hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 168 g
Proteiinia 25 g 101 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 2 124 8495
Energiaa kcal 508 2030

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.

Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.

Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.

Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.

 

Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5