Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kosijan kylmäsavulohikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Kun Antti Kangas lähti Ghanaan kosimaan Katheryniä, hän pakkasi mukaansa kylmäsavulohta ja tilliä. Hyvin kävi. Nykyisin Limingassa asuva Antti valmistaa kylmäsavulohikeittoa itse savustamastaan lohesta, ja tarjoilee sen sekä vaimolleen Katherynille että kahdelle lapselleen.

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
400 g
Kylmäsavulohta
4 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

1 kg
Perunoita
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
2

Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.

400 g
Kylmäsavulohta
3

Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.

4

Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.

4 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Tilliä hienonnettuna
5

Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Antti Kangas + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

538

2251

30,3 g

12,0 g

40,3 g

8,3 g

3,3 g

25,3 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria,

1 dl Tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli