Korvapuustit

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Korvapuustit

Korvapuustit saavat uutta makua, kun niiden väliin ripauttaa hieman vaniljasokeria.

Ainekset

1 0,5 l maitoa
2 1 dl sokeria
3 1 tl suolaa
4 1 rkl hienonnettua kardemummaa
5 0,5 hiivaa (25 g)
6 1 muna
7 8 - 10 dl vehnäjauhoja
8 150 g leivontamargariinia
Täytteeksi
1 3 rkl pehmeää voita
2 3 rkl kanelia
3 3 rkl sokeria
4 (1 tl vaniliinisokeria)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 510 g
Proteiinia 79 g
Rasvaa 144 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 15338
Energiaa kcal 3666

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen sokeri, suola ja kardemumma. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee.

Lisää muna ja hiukan jauhoja. Sekoita ja lisää enemmän jauhoja. Alusta taikina lopuilla jauhoilla kiinteäksi. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.Taikina on sopivasti alustettu, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä tai koneen taikinakoukusta. Kohota taikina leivinliinalla, pyyhkeellä tai muovilla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele sen päälle sokeria ja kanelia. Käännä levy rullaksi pitkä sivu edellä. Leikkaa rullasta tasakokoisia suoria paloja. Paina niiden keskelle molemmilla vastakkain olevilla peukaloillasi syvä vako pöytään asti. Nosta näin syntynyt korvapuusti kerrallaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota hyvin pyyhkeen alla.

Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Kypsennä uunissa 225–250 asteessa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5