Kookos-raparperitorttu

15.5.2009
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kookos-raparperitorttu

Ainekset

6 annosta
1 75 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 dl maitoa
Päälle:
1 3 dl raparperipaloja
Kuorrutus:
1 50 g voita
2 0,5 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 1,5 dl kookoshiutaleita
5 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 260 g
Proteiinia 8 g 47 g
Rasvaa 26 g 155 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 1 832 10991
Energiaa kcal 438 2627

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja levitä päälle raparperit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen ja levitä seos raparperinpalojen päälle. Paista kakkua 10–15 minuuttia eli kunnes kuorrutus on saanut hiukan väriä ja kakku on kypsä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5