Konvehtitrifle

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Konvehtitrifle

Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl puuroriisiä
2 2 dl vettä
3 4 dl maitoa
4 2 rkl sokeria
5 ripaus suolaa
6 2 dl kuohukermaa
Karpalohyytelö
1 3 dl karpalomehua
2 1,5 dl hyytelösokeria
3 1 pussi (200 g) pakastekarpaloita
Lisäksi
1 8 - 10 suklaakonvehtia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 84 g 335 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 22 g 90 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 2 377 9509
Energiaa kcal 568 2273

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.

Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5