Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

11.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

16 palaa
Pohja
1 1,5 pakettia (à 175 g) dominokeksejä
2 20 g voita
Täyte 1
1 2 dl vispikermaa
2 1 paketti (200 g) taloussuklaata
3 4 liivatelehteä
4 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
5 1 keltuainen
6 0,75 dl (3/4 dl) sokeria
7 2 rkl maitoa
Täyte 2
1 2 dl vispikermaa
2 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
3 1 keltuainen
4 200 g valkosuklaata
5 0,75 dl (3/4 dl) sokeria
6 5 liivatelehteä
7 1 dl maitoa
Koristeluun
1 20 g suklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 526 g
Proteiinia 6 g 95 g
Rasvaa 36 g 580 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 2 008 32132
Energiaa kcal 480 7680

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Valmista ensin täyte 1:

Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Valmista täyte 2:

Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.

Kakku kestää myös pakastuksen.

 

Vinkki: Pohjaan sopivat myös kaurakeksit.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5