Kolmen sipulin piirakka

20.1.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen sipulin piirakka

Ainekset

8 annosta
Perunataikina
1 1 dl perunamuusijauhetta
2 3 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 150 g margariinia
5 1 dl vettä
Täyte
1 400 g sipulia
2 1 purjo
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 1 rkl sokeria
6 0,5 kasvisliemikuutiota
7 1 dl vettä
8 0,5 tl timjamia
9 0,25 tl rouhittua mustapippuria
10 150 g ranskankermaa
11 3 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 205 g
Proteiinia 10 g 82 g
Rasvaa 20 g 164 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 1 380 11043
Energiaa kcal 330 2639

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25–30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5