Kolmen sipulin keitto

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen sipulin keitto

Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.

Ainekset

4 annosta
1 6 salottisipulia
2 4 isoa keltasipulia
3 5 valkosipulinkynttä
4 1 rkl öljyä
5 1 rkl voita
6 ripaus sokeria
7 1 l liha-, kana- tai kasvislientä
8 1 dl valkoviinia, halutessasi
9 0,5 tl timjamia
10 mustapippuria myllystä
11 0,5 tl suolaa
12 1 laakerinlehti
13 1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
Lisäksi
1 vaaleita leipäviipaleita
2 tuorejuustoa
3 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 8 g 34 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 769 3076
Energiaa kcal 184 735

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaaleita leipäviipaleita, tuorejuustoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.
Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.
Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5