Kolmen sipulin annospiiraat

23.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen sipulin annospiiraat

Ainekset

1 400 g valmista piirakkataikinaa
Täyte
1 3 punasipulia
2 5 keltasipulia
3 3 valkosipulinkynttä
4 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
5 rasvaa tai öljyä paistamiseen
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl yrttiseosta
8 0,5 kasvisliemikuutio
9 1 dl tavallista tai ranskalaisin yrtein maustettua ranskankermaa
10 2 dl kevytkermaa tai maitoa
11 3 kananmunaa
12 40 - 50 g kuorruttamiseen sopivaa juustoraastetta
13 1 keskikokoinen purjo

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 218 g
Proteiinia 70 g
Rasvaa 158 g
Kuitua 30 g
Energiaa kJ 10819
Energiaa kcal 2586

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa sulanut taikina neljään osaan. Vuoraa taikinalla neljä annosvuokaa ja esipaista taikinaa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.Kuori ja pilko sipulit. Pese ja paloittele purjo. Kuullota sipuli- ja purjopalat pannulla pehmeiksi. Lisää sekaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta pannu liedeltä ja lisää sekaan hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Levitä täyte valmiin piirastaikinan päälle annosvuokiin. Sekoita keskenään kananmunat, ranskan- ja kevytkerma tai maito. Kaada seos sipuleiden päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraat ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

© SOK
Avainsanat: piirakka piiras sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5