Kolmen pippurin ulkofilee

13.5.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen pippurin ulkofilee

Pyörittele naudan ulkofilee vastarouhituissa pippureissa ja grillaa mehukkaaksi lempeässä lämmössä.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan ulkofileetä
2 3 rkl kokonaisia musta-, valko- ja viherpippureita
3 1,5 tl suolaa
4 1 tl kuivattua rosmariinia
5 2 rypsiöljyä
Paahtosipulimajoneesia
1 2 valkosipulinkynttä
2 2 rkl persiljaa hienonnettuna
3 1,5 dl majoneesia
4 3 rkl paahdettua sipulirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 35 g 212 g
Rasvaa 12 g 69 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 022 6132
Energiaa kcal 244 1466

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Poista fileestä kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tasaisen muotoiseksi.
  2. Rouhi pippurit. Sekoita suola ja rosmariini pippureihin ja levitä seos työlaudalle. Hiero öljyä fileen pintaan ja pyörittele se kauttaaltaan mausteissa. Anna lihan olla huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
  3. Kuumenna grilli. Paahda fileen pinta grillissä joka puolelta kauniin ruskeaksi. Pistä lihaan lämpömittari, laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Kypsennä fileetä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on
  4. 55 astetta, jolloin filee on mediumkypsä. Jos grillissäsi ei ole lämmönsäätömahdollisuutta, grillaa lihaan kaunis pinta grillissä ja tee loppukypsennys 120-asteisessa uunissa.
  5. Siirrä liha leikkuulaudalle ja peitä se leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia.
  6. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  7. Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5