Kolmen kerroksen moussekakku

24.4.2017
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen kerroksen moussekakku

Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.

Ainekset

17 palaa
Pohja
1 1 dl vehnäjauhoja
2 0,5 dl perunajauhoja
3 1 dl mantelijauhetta
4 1 tl leivinjauhetta
5 4 kananmunaa
6 1,5 dl sokeria
7 1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 2 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
2 0,5 rkl sokeria
Moussepohja
1 6 dl vispikermaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 200 g tuorejuustoa
5 200 g ranskankermaa tai rahkaa
Mustaherukkatäyte
1 0,3 (1/3) moussepohjaa
2 4 liivatelehteä
3 0,5 dl vettä
4 200 g pakastemustaherukoita
Mangotäyte
1 0,3 (1/3) moussepohjaa
2 4 liivatelehteä
3 1 iso kypsä mango
4 0,5 dl sitruunamehua
Kuorrutus
1 0,3 (1/3) moussepohjaa
2 2 liivatelehteä
3 0,25 dl (1/4 dl) sitruunamehua
4 1 tl raastettua sitruunnkuorta
Koristeeksi
1 1 iso kypsä mango
2 pakastemustaherukoita
3 mintunlehtiä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 420 g
Proteiinia 5 g 88 g
Rasvaa 25 g 427 g
Kuitua 2 g 35 g
Energiaa kJ 1 453 24705
Energiaa kcal 347 5905

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sokerilla makeutetulla sitruunavedellä.

Moussepohja: Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma ja kääntele seos kermavaahtoon.

Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.

Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.

Kuorrutus: Käsittele liivatteet kuten mangotäytteessä. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5