Kolmen juuston piirakka

22.11.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen juuston piirakka

Tämä superherkullinen kolmen juuston piirakka pitää sisällään emmentalia, parmesaania sekä aurajuustoa.

Ainekset

10 annosta
Pohjataikina
1 100 g voita tai margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 ripaus suolaa
5 1 kananmuna
6 1 prk maitorahkaa (250 g)
Täyte
1 1 prk kermaviiliä (200 g)
2 2 kananmunaa
3 1 pussi emmentalraastetta (150 g)
4 1 pussi parmesaaniraastetta (70 g)
5 1 dl aurajuustomurua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 197 g
Proteiinia 15 g 154 g
Rasvaa 22 g 220 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 414 14143
Energiaa kcal 338 3380

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Sekoita kulhossa kermaviili ja munat. Sekoita joukkoon juustot. Levitä seos taikinalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5