Klementiinikeksit

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Klementiinikeksit

Kauniit sitruskeksit voi pakata vaikka lahjarasiaan. Keksit voi tehdä myös mandariinista.

Ainekset

20 kappaletta
1 150 g voita
2 1,25 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 2 tl appelsiinin kuorta
5 2,25 dl mantelijauhoja
6 4 dl vehnäjauhoja
7 0,5 tl leivinjauhetta
8 1 rkl appelsiinin mehua
Voiteluun
1 1 keltuainen
Päälle
1 5 - 6 klementiiniä
2 sokeria
Koristeluun
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 385 g
Proteiinia 5 g 91 g
Rasvaa 13 g 251 g
Kuitua 2 g 33 g
Energiaa kJ 871 17422
Energiaa kcal 208 4164

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: leivinjauhetta

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Pese appelsiini, kuivaa ja raasta kuorta. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.

Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.

Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5