Kirsikka-helmitomaattipaistos

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kirsikka-helmitomaattipaistos

Helpossa ja maukkaassa lisukkeessa maistuvat kesän ensimmäiset kirsikat ja makeat, supersöötit helmitomaatit. Viimeistele paistos pehmeällä mozzarellajuustolla.

Ainekset

4 annosta
1 1 rasia (500 g) kirsikoita
2 1 rasia (200 g) helmitomaatteja
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 punasipuli varsineen
5 3 rkl oliiviöljyä
6 1 rkl rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
9 1 paketti (à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 042 4166
Energiaa kcal 249 996

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Poista kirsikoita kivet. Huuhtele ja valuta tomaatit.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä noin minuutti. Lisää kirsikat ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Laita paistos tarjoiluastiaan ja revi juusto päälle. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Tarjoa paistos lämpimänä grilliruoan tai rapean leivän kanssa.

Vinkki: Vegaanin paistoksessa mozzarella korvataan tofulla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5