Kirjolohitaskut uunissa

28.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kirjolohitaskut uunissa

Ainekset

6 annosta
1 1 kg kirjolohifileetä
2 1 tl suolaa
3 mustapippuria
Täyte:
1 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti-pippuri)
2 1 rkl ruokakermaa
3 3 rkl hienonnettua tilliä
4 3 aurinkokuivattua tomaattia
5 3 rkl pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 11 g
Proteiinia 31 g 185 g
Rasvaa 24 g 146 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 453 8716
Energiaa kcal 347 2083

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kaitale fileen rasvaisesta vatsapuolesta. Leikkaa filee kuudeksi palaksi. Tee jokaiseen palaan nahkaan asti ulottuva viilto, joka ulottuu noin sentin päähän selästä ja vatsasta. Sirottele kaloille suolaa ja pippuria. Valmista täyte. Hienonna tilli ja silppua aurinkokuivattu tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta kalapalat matalareunaiselle uunivadille ja taivuta paloja sen verran auki, että saat täytteen mahtumaan sisään. Lusikoi jokaiseen viiltoon täytettä ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pinjansiemeniä kevyesti kuumassa kuivassa pannussa. Sirottele pinjansiemenet kypsille kaloille. Tarjoa lisänä perunoita tai perunasosetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5