Kirjolohimuffinit

25.9.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kirjolohimuffinit

Graavikirjolohi sopii myös leivontaan. Maustettu ruokakerma helpottaa ruoanlaittoa, ja tabasko tuo makua muffineihin. Tarjoa suolaisia muffineja vaikkapa brunssilla tai illanistujaisissa.

Ainekset

13 kappaletta
1 1 paketti graavikirjolohifileesiivuja (150 g)
2 2 dl vehnäjauhoja
3 2 dl hiivaleipäjauhoja
4 2 tl leivinjauhetta
5 pala purjoa
6 1 kananmuna
7 ripaus suolaa
8 3 tippaa tabaskoa
9 0,75 dl juoksevaa margariinia
10 1 prk kolmen juuston ruokakermaa (2,5 dl)
11 1 dl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 198 g
Proteiinia 5 g 63 g
Rasvaa 9 g 111 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 660 8575
Energiaa kcal 158 2049

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kirjolohisiivut pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Halkaise ja huuhtele purjo ja pilko pieniksi. Kypsennä purjoa mikrossa täydellä teholla, kunnes se on pehmeää.Vatkaa munan joukkoon mausteet, rasva ja kerma. Kaada jauhoseos muna-kermaseokseen. Lisää jäähtyneet purjot, kirjolohikuutiot ja hienonnettu tilli. Jaa taikina muffinipellille. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.Paistolämpötila 225 astetta.Paistoaika noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5