Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.

Ainekset

10 kappaletta
Taikina
1 2,5 - 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 2 dl sokeria
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl vaniljasokeria
5 3 kananmunaa
6 1 dl rypsiöljyä
7 3 dl puna- tai mustaherukoita
Kuorrutus
1 1 prk (250 g) maitorahkaa
2 1 rasia (200 g) kinuskituorejuustoa
3 1 dl puna- tai mustaherukoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 344 g
Proteiinia 8 g 75 g
Rasvaa 17 g 173 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 367 13670
Energiaa kcal 327 3267

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.
  • Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.
  • Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.

Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5