Kinuskinen konvehtikakku

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinuskinen konvehtikakku

Käytä joulusuklaita uudella tavalla ja upota lempikonvehtisi kinuskiseen juustokakkuun.

Ainekset

1 1 paketti (150 g) cookies-suklaakeksejä
2 50 g voita
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 2 rasiaa (à 200 g) kinuskituorejuustoa
3 3 dl vaniljajogurttia
4 2 dl kuohu- tai vispikermaa
5 2 rkl sitruunamehua
Koristelu
1 20 suklaakonvehtia
2 koristerakeita, halutessasi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 261 g
Proteiinia 44 g
Rasvaa 292 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 16154
Energiaa kcal 3861

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: koristerakeita, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se kekseihin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
  • Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuustot ja jogurtti keskenään. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti juustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
  • Kumoa juustotäyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  • Viimeistele kakku halutessasi koristerakeilla juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit tehdä kakun myös vanilja- tai appelsiinituorejuustosta ja tarjota kinuskikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5