Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkutäytteiset uuniperunat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Isoa uuniperunaa (esim. rosamunda)

Täyte

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
100 g
Kinkkusuikaleita
Suolaa ja rouhittuamustapippuria
1/4 tl
Mietoa chilirouhetta
1 kpl
(120 g) smetanaa
1 rkl
Sinappia
2 dl
Juustoraastetta

Pinnalle

1/2 kpl
Punaista paprikaa
3 rkl
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folioon. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 1,5 tuntia perunoiden koosta riippuen.Halkaise perunat ja koverra sisukset kulhoon niin, että kuoriin jää noin 1/2 cm:n paksuinen perunakerros. Murskaa perunat haarukalla.Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausteet ja kääntele hetki. Yhdistä täytteen ainekset niin, että puolet juustoraasteesta jää pinnalle. Jaa seos perunoihin. Ripota pinnalle juustoraaste.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Hienonna paprika ja sekoita ruohosipulin kanssa. Levitä paprikaseos perunoiden päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.12.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.