Kinkkukastike

22.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinkkukastike

Ainekset

2 annosta
1 200 g palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
2 1 - 2 rkl paistomargariinia
3 1 sipuli
4 1-2 porkkanaa halutessasi
5 2 rkl vehnäjauhoja
6 4 dl maitoa tai kasvislientä
7 suolaa, valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 39 g
Proteiinia 24 g 48 g
Rasvaa 15 g 30 g
Kuitua 2 g 3 g
Energiaa kJ 1 300 2600
Energiaa kcal 311 622

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli.Sulata rasva kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kinkkusuikaleet. Lisää sipuli ja hauduta hetki. Jos käytät porkkanaa, lisää sekin viipaloituna tässä vaiheessa.Sekoita jauhot vatkaten maitoon ja lisää seos muiden ainesten joukkoon kattilaan. Sekoita pohjaa myöten ja kypsennä, kunnes jauhot ja porkkanat kypsyvät, 5-10 minuuttia.Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden tai makaronilaatikon kanssa. Tai aivan erikseen esimerkiksi keitetyn kukkakaalin kastikkeena.

Teksti:
Kuvat: pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kinkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5