Kinkkukakku

26.4.2006
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinkkukakku

Ainekset

20 annosta
1 18 isoa paahtoleipäviipaletta
2 11 ruisleipäviipaletta
Kostutus:
1 2 dl maitoa
Täyte 1:
1 200 g kinkkua
2 50 g pepperonimakkaraa
3 2 dl kevytranskankermaa
4 2 rkl salsaketsuppia
5 2 tl sinappia
Täyte 2:
1 300 g tsatsiki-tuorejuustoa
2 0,5 prk ranskankermaa
3 1,5 dl kurkkua kuutioina
4 0,5 maustekurkkua
Kuorrutus:
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 200 g valkosipuli tuorejuustoa
3 0,5 prk kevytranskankermaa
4 1 dl basilikaa
Koristeluun:
1 ohuen ohuita savukinkkuleikkeitä
2 keltaisia kirsikkatomaatteja
3 punaisia kirsikkatomaatteja
4 basilikan lehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 432 g
Proteiinia 10 g 199 g
Rasvaa 11 g 226 g
Kuitua 3 g 60 g
Energiaa kJ 960 19199
Energiaa kcal 229 4589

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna kinkku ja pepperoni leikkuuterällä monitoimikoneessa tai veitsellä työlaudalla. Sekoita joukkoon ranskankerma, salsaketsuppi ja sinappi. Valmista toinen täyte sekoitamalla tsatsikituorejuustoon ranskankerma ja kuutioidut kurkut. Kokoa kakku isolle lautaselle neliön muotoon. Leikkaa leivinpaperista suikaleet lautasen suojaksi. Poista leivistä kuoret. Nosta alimpaan kerrokseen paahtoleipäviipaleet vieri viereen siten, että leivinpaperisuikaleista jää puolet leivän alle. Kostuta. Levitä kinkkutäyte leiville. Nosta päälle ruisleipäviipaleet. Kostuta ja levitä toinen täyte päälle. Astettele paahtoleipäviipaleet kanneksi. Kostuta. Päällystä kakku huolellisesti kelmulla ja foliolla. Nosta kakun päälle kevyt leikkuulauta painoksi ja siirrä kylmään. Sekoita kuorrutusta varten maustamaton tuorejuusto ja valkosipulituorejuusto. Lisää joukkoon hienonnettu basilika. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Poista suojapaperit ja koristele kakku leikkeillä, tomaateilla ja basilikanlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5