Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-phokeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Vietnamilaiseen pho-keittoon voi sujauttaa vaikkapa joulukinkun tähteet; tavallinenkin kinkku käy. Halutessasi voit maustaa nuudelikeiton persiljalla, basilikalla tai korianterilla.

Ainekset

50 g
Nuudelia
3 dl
Kasvissuikaleita (porkkana, selleri, lanttu, sipuli)
1/2 kpl
Chilin palkoa
Pala inkivääriä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
(fariini)sokeria
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Pakasteherneitä
Joulukinkkua suikaleina
2 kpl
Kirsikkatomaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä nuudelit ja valuta. Hienonna chili, valkosipuli ja inkivääri ja kiehauta öljytilkassa. Lisää vesi, liemikuutio, soija ja sokeri. Hauduta hetki. Lisää kasvikset, keitä minuutti. Lisää nuudelit, kinkkusuikaleet ja tomaatit. Pane kansi päälle ja anna keiton tekeytyä hetki. Lisää halutessasi persiljaa, basilikaa tai korianteria.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

790

2,5 g

1,0 g

30,5 g

10,5 g

5,5 g

6,5 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Chilin palkoa,

Pala inkivääriä,

Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä,

Joulukinkkua suikaleina.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli