Kinkku-paprikapiirakka

11.11.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinkku-paprikapiirakka

Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla.

Ainekset

12 annosta
Pohja
1 100 g voita tai margariinia
2 2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
3 1 dl ruisjauhoja
4 0,25 tl suolaa
5 2 - 3 rkl vettä
Täyte
1 150 g kinkkua
2 2 dl ruokakermaa
3 3 kananmunaa
4 1 pussi (150 g) juustoraastetta
5 0,5 tl yrttimausteseosta
6 0,25 tl (¼ tl) suolaa
7 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria
8 1 suippopaprika
9 0,25 dl (¼ dl) ruohosipulia hienonnettuna, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 136 g
Proteiinia 10 g 126 g
Rasvaa 15 g 178 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 927 11126
Energiaa kcal 222 2659

Reseptitiedot

Ruokavalio Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.
  • Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.
  • Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Halutessasi voit koristella piirakan ruohosipulilla ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile piirakassa juustolla maustettua ruokakermaa. Silloin 1 dl juustoraastetta riittää.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5