Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kikhernetahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(400/265 g) säilykekikherneitä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
Rouhittua mustapipuria
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
Hienoksi silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

113

472

11,5 g

0,8 g

1,8 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Juustokuminaa,

1 tl Jauhettua korianteria,

Rouhittua mustapipuria,

2 rkl Sitruunanmehua,

2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli