Kikhernetahna

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kikhernetahna

Ainekset

4 annosta
1 1 prk (400/265 g) säilykekikherneitä
2 0,5 tl suolaa
3 0,5 tl juustokuminaa
4 1 tl jauhettua korianteria
5 ripaus rouhittua mustapipuria
6 2 rkl sitruunanmehua
7 0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
8 2 rkl hienoksi silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 758 3034
Energiaa kcal 181 725
Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5