Kikhernepyörykät

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kikhernepyörykät

Ainekset

4 annosta
1 1 prk kikherneitä (400/265 g)
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 2 rkl korppujauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
5 1 muna
6 0,5 dl hienonnettua persiljaa
7 1 tl rouhittua mustapippuria
8 1 tl suolaa
9 0,25 tl cayennenpippuria
10 1 sipuli
11 2 valkosipulinkynttä
Kypsentämiseen
1 1 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 81 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 722 2890
Energiaa kcal 173 691

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta kikherneet huolellisesti. Kaada herneet tehosekoittimeen ja lisää vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä muna. Käytä konetta hetken aikaa. Lisää hienonnettu persilja sekä mausteet ja jatka hienontamista. Kuori ja leikkaa veitsellä sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan. Kuumenna öljypannulla. Muotoile pehmeästä taikinasta kahden lusikan avulla palloja ja nosta ne kypsymään kuumaan öljyyn. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Jos öljy alkaa savuta, alenna lämpötilaa. Tarjoile riisin, kermaviilikastikkeen ja vokattujen vihannesten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kikherne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5