Kiiviguacamoleleivät

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiiviguacamoleleivät

Aina ei tarvita pottua ja salaattia, sillä leipäkin voi olla lisuke. Kokeile guacamolea myös grillatun possun tai broilerin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 4 kiiviä
2 2 avokadoa
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 punasipuli
5 1 ruukku korianteria
6 1 limen mehu
7 6 - 8 jalopenoviipaletta (säilyke)
8 2 rkl oliiviöljyä
9 0,5 tl juustokuminaa
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 tl sokeria
Lisäksi
1 4 - 8 viipaletta vaaleaa leipää
2 2 rkl rypsiöljyä
3 1 valkosipulinkynttä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 27 g 107 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 1 463 5851
Energiaa kcal 350 1398

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: jalopenoviipaletta (säilyke)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori kiivit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha kuorista lusikalla. Kuutioi avokadot. Hienonna kuoritut valkosipulit, punasipuli ja korianteri.
  2. Yhdistä kiivi, avokado, valkosipulit ja sipuli kulhossa. Purista limen mehu joukkoon ja lisää korianteri. Hienonna jalapenoviipaleet. Lisää ne ja öljy avokadoseokseen. Mausta ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sivele leipäviipaleet öljyllä ja grillaa ne tai paahda pannulla molemmin puolin rapeiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja raaputa valkosipulilla paahdetun leivän pintaa.
  4. Lusikoi kiiviguacamolea leiville ja tarjoa heti.

Vinkki: Itse tehty guacamole säilyy kannellisessa tölkissä jääkaapissa pari päivää.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
Avainsanat: avokado kiivi leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5