Kiinankaalia Pekingin tapaan

27.10.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinankaalia Pekingin tapaan

Kiinankaali on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa. Erityisesti aasialainen hapanimelä makumaailma korostaa kiinankaalin mietoa makua.

Ainekset

4 annosta
1 1 ´(noin 500 g) kiinankaali
2 1 - 2 chiliä
3 4 valkosipulinkynttä
4 2 cm:n pala inkivääriä
5 2 rkl öljyä
6 2 tl fariinisokeria
7 2 rkl soijaa
8 1 - 2 rkl sitruunamehua
9 3 rkl silputtua ruohosipulia
10 1 rkl seesaminsiemeniä
11 ripaus suolaa
12 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 24 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 8 g 33 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 466 1865
Energiaa kcal 112 446

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi. Silppua tai viipaloi chilit. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta. Kaada vielä tilkka öljyä vokkiin, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet.
 

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: inkivääri kiinankaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5