Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiinalaiset kevätkääryleet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Taikina:

4 kpl
Munaa
2 dl
Kylmää vettä
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
Öljyä paistamiseen

Täyte:

100 g
Mungpavun ituja
100 g
Katkarapuja
200 g
Vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
100 g
Säilöttyjä herkkusieniä
Pieni kiinanakaali
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
2 rkl
Soijakastiketta
Kiinalaista seosmaustetta
Keittämiseen öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin taikina. Sekoita munat ja tilkka vettä. Lisää vatkaamatta tasaisesti sekoittaen jauhot, suola ja loput vedestä. Turvota taikinaa puolisen tuntia.Hienonna täytteeseen tuleva kiinankaali ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti jauheliha ja muut aineet erä kerrallaan öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkon ruskistamatta idut ja hienonnetut katkaravut. Kuumenna. Sekoita maissitärkkelys soijakastikkeeseen ja kaada seos suurukseksi täyteaineksille. Sekoita ja kiehauta. Mausta ja jäähdytä.Kypsennä taikinasta ohuita, isoja ohukaisia wokin tai paistinpannun pohjalla. Ruskista ne vain toiselta puolen! Nosta ohukaiset pannusta työpöydälle, niin että ruskistetut puolet jäävät ylöspäin. Levitä keskelle iso lusikallinen täytettä ja taita ohukaisen sivut sen päälle. Kierrä ohukainen sitten rullalle niin, että paistamaton puoli tulee päälle.Tee näin kaikille ohukaisille ja kypsennä ne lopuksi kuumassa öljyssä keittäen. Tarjoa kevätkääryleet hapanimeläkastikkeen kanssa. Sitä saat valmiina kaupastasi.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.