Kiinalainen purkkiherkku

18.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinalainen purkkiherkku

Tämä täysjyvänuudeleista, punaisesta pestosta ja kasviksista valmistettu ruoka nautitaan hauskasti purkista. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.

Ainekset

4 annosta
1 200 g täysjyvänuudelia
2 3 rkl punaista pestoa
3 0,5 sitruunamehu
4 2 dl herneitä (pakaste)
5 1 prk (290 g) kikherneitä tai kidneypapuja
6 1 rasia (250 g) kirsikkatomaattia
7 0,3 kurkkua
8 0,5 ruukkua korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 211 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 8 g 32 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 1 433 5731
Energiaa kcal 342 1370

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kiinalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada ne siivilään valumaan. Kaada nuudelit siivilästä kulhoon. Sekoita pesto nuudeleihin.

2. Leikkaa sitruuna veitsellä puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kaada nuudeleiden joukkoon.

3. Mittaa pakasteherneet pieneen kulhoon.

4. Kaada kikherneet tai pavut siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

5. Huuhtele kirsikkatomaatit kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi. Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa korianteri veitsellä silpuksi.

6. Sekoita herneet, kikherneet, tomaatit, kurkut ja korianteri nuudeleiden joukkoon.

7. Jaa ruoka neljään purkkiin, sulje purkkien kannet ja laita jääkaappiin. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.

Vinkki! Tee annokset tiiviisiin muovirasioihin, niin voit ottaa purkkiherkun mukaan myös harrastuksiin.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5