Kiinalainen possunfilee

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinalainen possunfilee

Ainekset

4 annosta
1 1 porsaan sisäfilee (noin 600 g)
Marinadi
1 1 prk luumusosetta (125 g, lastenruoka)
2 1 dl ruokokidesokeria
3 2 rkl makeaa soijakastiketta
4 2 rkl valkoviinietikkaa
5 1 tl tabascoa
6 1 rkl kiinalaista mausteseosta
7 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
8 1 murskattu valkosipulinkynsi
9 2 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 32 g 128 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 524 6097
Energiaa kcal 364 1457

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Pane filee vahvaan pakastuspussiin ja kaada puolet marinadista päälle. Sulje pussi ja siirrä se viileään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Pane loppu marinadi viileään. Nosta liha noin tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Pyyhi lihasta ylimääräinen marinadi. Ruskista lihan pinnat ensin kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Sivele loput marinadista fileen päälle muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit myös kypsentää esiruskistetun fileen 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta filee vadille ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen leikkaamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5