Kiinalainen porsas

22.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinalainen porsas

Ainekset

4 annosta
1 400 g tuoreita rasvattomia sianlihasuikaleita, esim. kinkkua
2 3 rkl öljyä
3 1 iso sipuli
4 1 iso valkosipulinkynsi
5 1 tlkananasrenkaita liemineen
6 2 tl kiinalaista mausteseosta esim. Meiran
7 400 g tuoreita herkkusieniä
8 pala purjoa
9 500 g Sweet & Sour-kastiketta

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Kiinalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ananasrenkaat ohuiksi suikaleiksi ja tuoreet, puhdistetut herkkusienet viipaleiksi. Suikaloi pesty purjo.Kaada öljy wokin pohjalle. Kuumenna ja lisää valkosipuli sekä kinkkusuikaleet erä kerrallaan. Kypsennä lihat koko ajan sekoittaen ja nosta ne sitten sivuun tai kokonaan toiseen astiaan. Kypsennä lihojen jälkeen hiukan lämpöä alentaen sipulisilppu, sekä tavallinen että purjosipuli, ja sen jälkeen kevyesti sienet.Yhdistä kaikki ainekset nopeasti ja mausta kiinalaisella seosmausteella.Lisää joukkoon lopuksi hapanimelä kastike, sekoita ja kiehauta. Tarjoa ruoka keitetyn riisin, esim. basmatiriisin, lisänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: ananas herkkusieni kinkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5