Kiinalainen nyhtökauraspagetti

20.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinalainen nyhtökauraspagetti

Nopea, maukas ja vähän erilainen pasta syntyy itämaisittain maustetusta nyhtökaurasta ja kiinalaisista mausteista.

Ainekset

4 annosta
1 200 g spagettia
2 2 l vettä
3 1 tl suolaa
4 4 kevätsipulinvartta
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 punainen chili
7 150 - 200 g herneitä tai vihreitä papuja
8 2 rkl öljyä
9 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger)
10 2 dl vettä
11 2 rkl maissijauhoja
12 4 rkl soijakastiketta
13 2 tl seesamiöljyä
14 2 rkl seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 152 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 169 4677
Energiaa kcal 280 1118

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger), vettä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kiinalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Sulata herneet tai pavut. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja herneet/pavut ja paista 3–5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.

Sekoita vesi ja maissijauho keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää soija, seesamiöljy ja spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja ripottele seeseminsiemenet päälle.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5