Kiinalainen nyhtökauraspagetti

Nopea, maukas ja vähän erilainen pasta syntyy itämaisittain maustetusta nyhtökaurasta ja kiinalaisista mausteista.
Ainekset
1 | 200 g | spagettia |
2 | 2 l | vettä |
3 | 1 tl | suolaa |
4 | 4 | kevätsipulinvartta |
5 | 2 | valkosipulinkynttä |
6 | 1 | punainen chili |
7 | 150 - 200 g | herneitä tai vihreitä papuja |
8 | 2 rkl | öljyä |
9 | 1 paketti | (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger) |
10 | 2 dl | vettä |
11 | 2 rkl | maissijauhoja |
12 | 4 rkl | soijakastiketta |
13 | 2 tl | seesamiöljyä |
14 | 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 38 g | 152 g |
Proteiinia | 9 g | 35 g |
Rasvaa | 10 g | 40 g |
Kuitua | 4 g | 15 g |
Energiaa kJ | 1 169 | 4677 |
Energiaa kcal | 280 | 1118 |
Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger), vettä
Reseptitiedot
Ruokavalio | Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani |
Ruokalajit | Pääruoat |
Ruokatyypit | Pastaruoat |
Pääruoka-aine | Kasvikset |
Makuja maailmalta | Kiinalainen |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Sulata herneet tai pavut. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja herneet/pavut ja paista 3–5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.
Sekoita vesi ja maissijauho keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää soija, seesamiöljy ja spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja ripottele seeseminsiemenet päälle.
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK