Kiinalainen härkävokki

24.10.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiinalainen härkävokki

Ainekset

4 annosta
1 300 g naudanfileetä
2 2 tl öljyä
3 2 tl seesamiöljyä
4 2 porkkanaa
5 1 punainen paprika
6 pieni pala tuoretta inkivääriä
7 1 (300 g) parsakaali
8 1 sipuli
9 2 valkosipulinkynttä
10 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
11 2 tl fariinisokeria
12 1 rkl punaviinietikkaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 35 g
Proteiinia 20 g 82 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 788 3154
Energiaa kcal 188 754

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna vokkipannulla öljyt ja ruskista lihasuikaleita muutama minuutti. Nosta lihat syrjään.

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi paprikan ja inkiväärin kanssa.

Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kypsennä kukinnot pienessä vesimäärässä nopeasti puolikypsiksi. Valuta parsakaalit.

Kuori ja viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja kuullota ne.

Lisää porkkanat, paprikat ja inkivääri sekä soijakastike, sokeri ja viinietikka. Hauduta muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi lihasuikaleet ja parsakaalit. Kuumenna seos ja pyöräytä sekaisin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5