Kierteinen aprikoosipitko

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kierteinen aprikoosipitko

Ainekset

50 palaa
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 0,5 rkl kardemummaa
6 1 kananmuna
7 9 dl venhäjahoja
8 150 g voita tai margariinia
väliin
1 3 dl aprikoosihilloa
Voiteluun
1 1 kananmuna
Koristeluun
1 1 dl mantelilastuja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 627 g
Proteiinia 2 g 105 g
Rasvaa 4 g 182 g
Kuitua 1 g 34 g
Energiaa kJ 384 19225
Energiaa kcal 92 4595

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma jahieman vatkattu kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva sulatettuna. Kohota kaksinkertaiseksi.Kauli noussut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle aprikoosihillo. Kääri taikina tiukalle rullalle ja jaa kahtia. Halkaise rullat vielä pituussuunnassa kahtia ja letitä nämä osat keskenään pitkoksi. Nosta pitkot uunipellille ja anna kohota noin puolentunnin ajan. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: aprikoosi pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5