Kevyt silakkavuoka

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevyt silakkavuoka

Tee hyvää arkiruokaa helposti silakkafileistä. Silakkavuoka maistuu kylmänäkin!

Ainekset

4 annosta
1 600 g pakastesilakkafileitä
2 1 tl suolaa
3 musta- tai valkopippuria
4 1 sipuli
5 3 dl kalalientä fondista tai kuutiosta
6 3 rkl tomaattisosetta
7 nippu tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 9 g
Proteiinia 25 g 99 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 958 3831
Energiaa kcal 229 916

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane sulaneet silakkafileet työlaudalle tai paperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sirottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri fileet rullalle ja asettele ne uunivuokaan tiiviisti vieretysten. Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna tilli. Levitä sipulisilppu ja tilli kaloille. Sekoita kalaliemi ja tomaattisose ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silakka vuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5